Fillers

Fillers innehåller syntetiskt framställd hyaluronsyra, en sockerart som är lik den som finns naturligt i kroppen. Det som gör att fillers skiljer sig åt beror på hur uppbyggnaden av sockerkedjorna ser ut och är sammankopplade med varandra.

Boka

Haka

Hudfiller injiceras smärtfritt med en tunn nål i olika punkter i hakan. Medlet är ganska fast och kan ge struktur och form i hela käken med minimala bieffekter. Hakfiller är oftast kombinerat med käkfiller och formning av kindben för att naturligt skapa lyft, kontur och skarpa drag i hela ansiktet.

Lika så kan man göra vecket på hakan mindre tydligt med fillers och jämna ut den ”kulle” som kan uppstå med åldern. För män eftersträvar man istället ett mer maskulint utseende, genom att bredda hakan.

Boka

Käklinje

Med ökad ålder börjar ansiktet förlora volym, vilket kan resultera i att huden runt käken börjar förlora elasticitet och hänga. Filler i käklinjen kan lyfta huden och skapa ett ungdomligt utseende. I yngre patienter kan filler i käken ge en skulpterad och skarp kontur till hela nedre delen av ansiktet, både i frontal och sidoprofil.

Behandlingen i kombination med hakfiller och formning av kindben ger ett fantastiskt resultat. Effekten av ett ansiktslyft blir skarp ansiktskonturer. Filler av hög densitet placeras relativt smärtfritt i käklinjen med en trubbig kanyl eller vass nål med minimala bieffekter.

Boka

Nasolabiala

Marionettlinjer eller sura mungipor är långa vertikala rynkor som går från hörnen av läpparna till hakan. På grund av förlorad ansiktsvolym kan mungiporna peka nedåt så att ansiktet får ett dystert utseende.

Fillers används för att återge volym i området, lyfta mungiporna och vända de till ett leende istället. Hudfiller injiceras på varsin sida av mungiporna och under läppen i tunna streck med en liten nål. Detta uppnår volym och lyft av läppkanterna och ger ett mer upplivat och leende intryck.

Boka

Näsa

Fillers används inom flera olika områden för att forma näsan: Korrigering av mindre ojämnheter efter kirurgiska näsplastiker. För att ge en upprätande effekt på en skadad näsa. Att jämna ut en knöl på näsan. Att jämna ut näsor med en krokig form s.k. ”önrnnäsa/höknäsa”. Att fylla ut eller lyfta nästippen. Ändra näsborrarnas form. På optisk väg förminska en stor näsa.

Eftersom en fillerbehandling går snabbt och är smärtfri kan fillers i näsan provas som ett tillfälligt alternativ till näsplastik. Fillers i näsa kan även användas för att se hur man trivs med näsans utseende innan man bestämmer sig för en permanent förändring. Alla näsor kan inte behandlas med en filler. Fillern erbjuder dock ett mycket intressant alternativ för alla som inte kan eller vill genomgå en kirurgisk näsplastik.

Boka

Radiesse

Är en två komponents-filler som innehåller CaHA-mikrosfärer, som finns i vattenhaltiga karboximetylcellulosa-bärare. Den injiceras i små mängder under huden med en tunn kanyl. Gelen ger naturlig volym som slätar ut linjer och rynkor, framhäver ansiktets form och skapar en spänstigare hy. Mer lyster ökar succesivt upp till 12 månader. Behandling med Radiesse påverkar inte ansiktsuttrycken utan stimulerar kroppens egen produktion av naturligt kollagen.

De vanligaste behandlingsområdena är ansikte, hals och händer och resultatet ger en spänstigare hud med mer lyster. Behandlingen lämpar sig för personer i alla åldrar,men mest lämpad för personer med tydliga ålderstecken i huden.

Boka

Tear tough

Är en behandling med fillers som reducerar insjunkning och påsar under ögonen. För att återskapa volymen under ögonen är en tear tough behandling en mycket effektiv metod. Påsar eller insjunkningar under ögonen är mycket vanligt och som alla får med åldern. När fettvävnaden under ögonen försvinner uppstår skuggor. Dessa skiggor kan upplevas som mörka ringar. En tear tough behandling med fillers återför fukt och skapar volym. Ögonen och ansiktet får ett fräschare och mer välmående utseende.

Med en nål injiceras fillers under ögonen. Vi erbjuder bedövning och själva ingreppet brukar inte vara smärtsamt, men kan kännas obehagligt. Resultatet märks omedelbart.

Boka

Tinningar

Området vid tinningarna sjunker ofta in med åldern eller vid viktminskning och ger intryck av volym förlust. Med fillers kan du återskapa volym vid tinningarna och ge ansiktet ett naturligt lyft. Behandling av tinningarna medför även ett litet ögonbrynslyft.

Boka

Kindben/kind

Fillers på kinderna kan ha en mycket stor effekt på utseendet. Kindernas utformning är den viktigaste skönhetsfaktorn i hela ansiktet. Fillers används för att fylla ut och skapa volym. De populära behandlingarna för kinderna är: Förstoring av kindbenen – man bygger upp volym ovanpå kindbenen så att dessa blir mer framträdande.

Samtidigt bär de även upp ansiktets nedre delar på ett bättre sätt. Volymökning i kindens äpple – här återställer man volymen i området nedanför ögonen, vilket återupplivar ett platt och livlöst mellanansiktet. Utfyllnad av kindben – här återställer man förlust av fyllighet i kindernas nedre ytterdelar och slätar därigenom ut kinderna. Fillers injiceras djupt under huden. För att konturera kindbenen eller återskapa volym du tappat under åren.

Boka

Läppar

Läppar kan upplevas tunna, sakna plut, ha obalans, ha tunn kontur, vara fuktfattiga eller kanske ha s.k rökrynkor. Alla ser vi olika ut och alla har vi olika upplevelser, som berör vårt yttre. Även fuktbalansen i läpparna ändras ju äldre vi blir. Precis som i övriga huden avtar kroppens egna produktion av hyaluronsyra även i läpparna och de förlorar sin naturliga fukt och spänst. Ju äldre vi blir flyttas mer fokus till att få tillbaka de läppar man en gång hade med volym och tydliga konturer. Med tiden sjunker läpparna ihop och konturerna suddas ut. Det är också vanligt att överläppsrynkorna framträder om man har anlag för dem och det är vanligt att dessa önskas suddas ut. Läppförstoring och läppkonturering med fillers.

Läppförstoring eller konturering med fillers är ett säkert och enkelt sätt att behandla och lyfta fram sina läppar. En läppbehandling kan vara ett sätt att återskapa dess form eller göra dem mer framträdande. En läppbehandling med hyaluronsyra kan ge läpparna mer eller mindre volym beroende på utgångsläge och göra dem fylligare. Hyaluronsyran tillför läpparna fukt så att spänsten ökar och de får mer lyster samt en tydligare kontur. Det finns många olika typer av fillers. Den vanligaste består av hyaluronsyra, ett ämne som finns naturligt i kroppen.

Överläppsrynkor eller s.k. rökrynkor är vanligt förekommande nde och brukar framträda med åren. Överläppsrynkorna fäster i läppkonturen och den ursprungliga konturen suddas ut. En tunn filler kan då läggas i läppkanten för att stärka och göra den fastare, samtidigt som en lätt Botulinum toxin ges för att få muskeln runt läppen att slappna av och släta ut rynkor.

Boka

RÅD EFTER DIN Fillers BEHANDLING 

FÅRN ACTIVE CARE SWEDEN

Efter en behandling med hyaluronsyra kan det ta upp till 4 veckor innan du ser slutresultatet. Undvik lätt träning på 4 timmar och tung träning på 24 timmar. Undvik alkohol då risken för svullnader och blåmärken ökar. Undvik bastu då risken för svullnader och blåmärken ökar.

Det som kan hända:

Du kanske upplever att det är svullet vid vissa ställen, som exempelvis behandling av hakan, läppar, kinder, etc. Svullnaden är inte farlig. Det brukar lägga sig inom ett par dagar. Ibland kan resultatet bli lite ojämnt, speciellt när det har skett en kraftig svullnad under din behandling (exempelvis kinder, haka, läppar, etc) Detta är inget att oroa sig för. Vi träffas gärna på en efterkontroll som du kan boka in via bokadirekt för att följa upp och eventuellt korrigera resultatet. Om man gjort filler i läpparna och fått klumpar: Koka upp vatten i en kastrull. Täck huvudet med en handduk över kastrullen. Värm upp i 3-4 minuter. Börja massera ut klumparna. Repetera detta flera gånger tills klumpen är utmasserad.

Boka