Botox

Botox är ett muskelavslappnande medel som används för att behandla ett antal olika tillstånd i kroppen. Det innehåller den aktiva substansen botulinumtoxin typ A och injiceras i antingen muskler eller djupt in i huden.

Boka

Argynka

Glabella, dvs den nedre delen av pannan. Det är området mellan ögonbrynen och där uppstår ofta vertikala rynkor, bekymmersrynkor.

De bidrar till ett mer åldrat utseende, vilket kan ge en arg eller sammanbiten min och även orsaka spännings- och huvudvärksbesvär. Behandlingen görs bäst med botox, eftersom med botox kommer vi åt grundproblemet, dvs de muskler som skapar rynkorna. Behandlingen görs genom injektion med tunna nålar.

Boka

Gummy Smile

Botox behandling av överläppens uppdragande muskler som resulterar i visande av tandkött vid leende. Detta fenomen kallas även för gummy-smile, innebär att personen i fråga visar för mycket tandkött vid exempelvis uttryck såsom skratt.

I vissa fall kan detta för individen upplevas väldigt störande men är således individuellt.Behandlingen tar ca 10 minuter och resulterar inte i något stort obehag för den som behandlas. Tvärtom är det endast två insticksställen på vardera sidan av näsan som behövs för att nå de sammanväxta musklerna i muskelfästet som styr denna rörelse. Behandlingen kan innebära en ovanhet till en början tills botoxen fått full verkan, vanliga biverkningar är ömhet och svullnad dessa försvinner snabbt efter behandlingen.

Boka

Haka

Genom att injicera botox kan muskulaturen på hakan slappna av och blir på så vis mindre gropig. Resultatet blir en mer ungdomlig nedåtgående haka och harmonisk hakprofil.

Boka

Kråksparkar

Vi får alla rynkor runt ögonen. Vissa mer, andra mindre. Några av oss får de redan i 25 årsåldern. Andra betydligt senare. Kanske är rynkorna resultatet av vi har skrattat mycket.

Botox är alltid det givna förstahandsalternativet för att behandla kråksparkar. Det är en injektionsbehandling som tillfälligt blockerar muskulaturen.

Boka

Migrän

Migrän kallas även för hemicrania (grekiska: halva huvudet). Huvudvärken är oftast lokaliserad i halva huvudet, men kan även förekomma på båda sidor eller över hela huvudet. Migrän är en vanlig åkomma.

Ungefär 10% av befolkningen drabbas av migrän någon gång i livet. Anfallen kan komma plötsligt, men de flesta som har problem med migrän säger sig kunna veta ganska väl när ett anfall är på gång. Hos vissa föregås anfallen av synrubbningar, så kallade auror, eller andra tecken som visar att migränsmärtor är nära. Det bästa man kan göra då är att lägga sig i ett mörkt rum och försöka vila.Vid en botoxbehandling injiceras botox på olika punkter runt om på huvudet. Dessa punkter är vetenskapligt framtagna som de mest effektiva vid behandling av migrän. Trots att det är så många stick gör en behandling inte särskilt ont.

Nervändarna sitter precis under huden och det är dessa som ska beröras av behandlingen, inte musklerna. Efteråt kan det kännas lite ömt och viss rodnad kan uppstå, men du kan i princip gå till jobbet direkt efter en behandling.

Boka

Svettning

Botox kan minska kraftig svettning i armhålorna, om andra lokala behandlingar inte hjälper. Detta görs genom att botox injiceras djupt i huden och verkar på svettkörtlarna.

godislove

Boka

Mungipor

Behandling med botox för att lyfta yttre delen av ögonbrynen gör att man får ett piggare utseende. Denna behandling passar även för de som har raka ögonbryn, som vill få en finare estetisk form.

Botox injicereras i en muskel som heter Depressor Supercilii och Orbicularis oculi. På så sätt slappnar dessa muskler av och ögonbrynet lyfts.

Boka

Nästipp

Det kan ibland vara besvärande att muskulaturen kring näsan får nästippen att röra sig när man talar eller ler. Med hjälp av Botox kan muskulaturen försvagas, vilket resulterar i en mer uppåtgående nästipp som är orörlig i förhållande till munnens rörelser.

Boka

Panna

När ålderstecken i form av fina linjer eller rynkor uppkommer är botox ett bra behandlingssätt. Botox är ett enkelt och skönsamt sätt att minska rynkor i ansiktet och förebygga att nya uppkommer. Med botox minskar man ansiktsmuskulaturens aktivitet. Behandlingen består av ett par små stick med tunn nål.

Boka

Platysma

Platysma är muskeln som tillåter oss att skapa och kontrollera våra ansiktsuttryck. Den sprider sig i ett brett blad som börjar vid bröstet, springer upp över nyckelbenet, och sedan sträcker sig upp längs sidorna av halsen till hakan.

Den primära funktionen av platysma är att hjälpa till att flytta underläppen och käken nedåt eller åt sidan. Sammandragningen av denna muskel är orsaken bakom en mängd olika ansiktsuttryck, bland annat leende, rynkar pannan, och grimaserande. Platysma är också en stor bidragsgivare till det tillstånd som kallas dubbelhaka.

Boka

Pussrynkor

Färgen vill gärna sprida sig upp i rynkorna. Även om dessa rynkor runt munnen ofta kallas rökrynkor så förekommer dessa i allra högsta grad även på personer som aldrig någonsin har rökt. Arvsanlaget har stor inverkan och det har även solexponering.

Rynkor runt munnen dyker upp under åren. Framförallt kring överläppen. Dessa rynkor kallas även för rökrynkor eller pussrynkor som kan behandlas med fillers och botulinum toxin. När fukten och spänsten minskar i huden så uppträder ibland tvära linjer på överläppen.

Det kan upplevas som ålderstecken. Rynkorna kan även göra att man upplever det lite besvärande att använda läppstift och få läppstiftet att stanna kvar innanför läppkonturerna.

Boka

Tandgrissling

Käkmuskeln är den muskel du känner när du tuggar. Muskeln kan behandlas både för estetiskt och medicinskt syfte. Det medicinska syftet är att bota tandgnissel, vilket i sin tur även kan vara en upphovskälla till spänningshuvudvärk.

Genom att få muskeln att slappna av blir man av med både tandgnissel samt spänningar relaterat till denna muskelverksamhet. Det estetiska syftet blir i detta fall att ge en avsmalnad ansiktsform, ett s.k. v-format ansikte. Vid gnissling eller allmänt överaktiva käkmuskler kan käken anta en maskulin form, vilket kan ge illusionen av en bredare ansiktsform.

Boka

Ögonbrynslyft

Behandling med botox för att lyfta yttre delen av ögonbrynen gör att man får ett piggare utseende. Denna behandling passar även för de som har raka ögonbryn, som vill få en finare estetisk form. Botox injicereras i en muskel som heter Depressor Supercilii och Orbicularis oculi. På så sätt slappnar dessa muskler av och ögonbrynet lyfts.

Boka

RÅD EFTER DIN Botox BEHANDLING 

FÅRN ACTIVE CARE SWEDEN

En behandling med botulinumtoxin typ-A (botox) får musklerna på behandlat område att slappna av. Va medveten om att efter 14 dagar ser du slutresultatet. Undvik alkohol och träning på 24 h då risken finns att materialet kan sprida sig till oönskade områden.

Det som kan hända:

Du kanske upplever att det är “buckligt” på behandlat område. Detta är inget konstigt utan lägger sig inom några timmar. Det kan vara så att du inte får full effekt efter din behandling. Då kommer du behöva en korrigering och detta märker du efter 2 veckor då du ser slutresultatet efter behandlingen. Gå in på bokadirekt och boka en touchup efter 14 dagar, men inte senare än 21 dagar efter behandlingen. Väldigt sällan, men ibland kan du känna att dina ögonbryn/ögonlock blir tunga efter behandlingen. Detta är något som blir bättre med tiden, men om inget förändras är du välkommen att boka in en efterkontroll efter 2 veckor. Vissa kan uppleva spänningshuvudvärk i början efter en behandling. Detta är inget farligt och det är okej att ta värktabletter mot värken.

Boka