top of page

Skinboosters

 

Vad är Skinboosters?

Skinboosters är en populär behandling inom estetisk medicin som syftar till att förbättra hudens hydrering, spänst och lyster. Det är en form av injicerbara fillers som vanligtvis består av hyaluronsyra, en naturligt förekommande substans i kroppen som hjälper till att binda fukt och ge huden dess volym och elasticitet.

 

Hur används Skinboosters?

Skinboosters injiceras i hudens djupare skikt för att öka hydreringen och förbättra hudstrukturen. Genom att tillföra hyaluronsyra direkt i huden kan skinboosters ge omedelbar återfuktning och långsiktiga fördelar genom att stimulera kollagenproduktionen.

 

Varför används Skinboosters?

Skinboosters används för att behandla olika hudproblem, inklusive torrhet, fina linjer och rynkor, ojämn hudton och akneärr. Behandlingen kan hjälpa till att återställa hudens naturliga lyster och spänst samt förbättra dess övergripande hälsa och utseende.

 

Risker med Skinboosters

Som med alla medicinska ingrepp finns det vissa risker med skinboosters-behandlingar. Möjliga biverkningar kan inkludera tillfällig rodnad, svullnad eller ömhet vid injektionsstället. Allvarligare komplikationer är ovanliga men kan inkludera allergiska reaktioner eller infektioner.

 

Förväntat resultat

Resultatet av en skinboosters-behandling varierar beroende på individuella faktorer som hudtyp, ålder och behandlingsområde. Många patienter upplever omedelbar förbättring av hudens fuktighet och lyster, med långsiktiga fördelar som blir mer uppenbara över tid.

 

Hur ofta bör man göra behandlingen?

För att upprätthålla resultaten av skinboosters-behandlingar rekommenderas vanligtvis en initial serie av behandlingar med intervaller på några veckor till en månad. Efter det kan underhållsbehandlingar behövas var 6-12 månader för att bibehålla hudens hydrering och lyster.

 

Bieffekter att vara medveten om

Förutom tillfällig rodnad, svullnad eller ömhet vid injektionsstället kan vissa personer uppleva mindre obehag eller blåmärken efter en skinboosters-behandling. Allvarligare biverkningar är ovanliga men kan förekomma och bör tas på allvar.

 

Innan du överväger en Skinbooster-behandling är det viktigt att diskutera dina mål och eventuella oro med en kvalificerad och erfaren medicinsk injektionsbehandlare. Vi kan ge dig detaljerad information om behandlingen och hjälpa dig att fatta en informerad beslut om vad som är bäst för

dig och ditt utseende.

bottom of page