top of page

Fillers

Vad är Fillers?

Fillers är ett populärt kosmetiskt ingrepp som används för att återställa förlorad volym, jämna ut hudens yta och minska synligheten av rynkor och veck. Dessa injicerbara fyllmedel består vanligtvis av hyaluronsyra, kollagen eller andra biokompatibla ämnen.

 

Hur används Fillers?

Fillers injiceras i specifika områden av ansiktet eller kroppen för att skapa volym, förbättra konturer och ge ett mer ungdomligt utseende. De kan användas för att behandla olika estetiska bekymmer, inklusive linjer och veck, förlust av volym och asymmetrier.

 

Varför används Fillers?

Fillers används för att återställa förlorad volym och förbättra hudens struktur och utseende. De kan användas för att behandla rynkor och veck, skapa definierade konturer och förbättra hudens elasticitet och lyster.

 

Risker med Fillers

Precis som med alla kosmetiska ingrepp finns det vissa risker med fillers-behandlingar. Möjliga biverkningar kan inkludera tillfällig rodnad, svullnad eller ömhet vid injektionsstället. Allvarligare komplikationer, såsom infektioner eller allergiska reaktioner, kan också förekomma, även om de är

ovanliga.

 

Förväntat resultat

Resultatet av en fillers-behandling varierar beroende på individuella faktorer som behandlingsområde, mängd fyllmedel som används och kroppens naturliga reaktion på behandlingen. Patienter kan förvänta sig att se omedelbara resultat efter behandlingen, med full effekt uppnådd

inom några dagar till en vecka.

 

Hur ofta bör man göra behandlingen?

Hur ofta du behöver upprepa din fillers-behandling beror på flera faktorer, inklusive vilket fyllmedel som används och hur snabbt kroppen bryter ner det. Vanligtvis varar resultatet av en fillers-behandling i upp till ett år eller längre innan en uppföljande behandling kan vara nödvändig för att bibehålla resultatet.

 

Bieffekter att vara medveten om

Förutom tillfällig rodnad, svullnad eller ömhet vid injektionsstället kan vissa personer uppleva mindre obehag eller blåmärken efter en fillers-behandling. Allvarligare biverkningar, såsom infektioner eller överkänslighetsreaktioner, är ovanliga men kan förekomma och bör tas på allvar.

Innan du överväger en Fillers-behandling är det viktigt att diskutera dina mål och eventuella oro med en kvalificerad och erfaren medicinsk injektionsbehandlare. Vi kan ge dig detaljerad information om behandlingen och hjälpa dig att fatta en informerad beslut om vad som är bäst för

dig och ditt utseende.

bottom of page