top of page

Botox

Vad är Botox?

Botox är ett av de mest populära kosmetiska behandlingsalternativen för att minska synligheten av rynkor och linjer i ansiktet. Det är ett läkemedel som innehåller botulinumtoxin typ A, vilket hjälper till att minska muskelaktiviteten temporärt.

 

Hur används Botox?

Botox injiceras i specifika muskler i ansiktet för att minska deras aktivitet. Detta resulterar i att rynkor och linjer blir mindre synliga, vilket ger ett jämnare och mer ungdomligt utseende.

 

Varför används Botox?

Botox används främst för att behandla rynkor och linjer som bildas av åldrande, såsom bekymmersrynkor, kråksparkar och pannrynkor. Det kan också användas för att förebygga att nya rynkor bildas genom att minska muskelaktiviteten.

 

Risker med Botox

Som med alla medicinska ingrepp finns det vissa risker med Botox-behandlingar. Möjliga biverkningar kan inkludera tillfällig rodnad, svullnad eller blåmärken vid injektionsstället. I sällsynta fall kan muskelsvaghet eller andra allvarligare biverkningar uppstå.

 

Förväntat resultat

Det förväntade resultatet av en Botox-behandling varierar beroende på individuella faktorer som ålder, hudtyp och behandlingsområde. Generellt sett kan patienter förvänta sig att se resultat inom några dagar till en vecka efter behandlingen, med full effekt uppnådd inom två veckor.

 

Hur ofta bör man göra behandlingen?

Effekten av en Botox-behandling varar vanligtvis i ca 3-6 månader. För att behålla det önskade resultatet rekommenderas det vanligtvis att upprepa behandlingen regelbundet, vanligtvis var 3-6 månad.

 

Bieffekter att vara medveten om

Utöver tillfällig rodnad, svullnad eller blåmärken vid injektionsstället kan vissa personer uppleva huvudvärk eller tillfällig muskelsvaghet efter en Botox-behandling. Allvarligare biverkningar är sällsynta men kan inkludera allergiska reaktioner eller spridning av toxinet till andra områden.

 

Innan du överväger en Botox-behandling är det viktigt att diskutera dina mål och eventuella oro med en kvalificerad och erfaren medicinsk injektionsbehandlare. Vi kan ge dig detaljerad information om behandlingen och hjälpa dig att fatta en informerad beslut om vad som är bäst för dig och ditt utseende. 

Boka en kostnadsfri konsultation

bottom of page