Tråd lyft

Skriven av Tilda Wikner 2021-09-12

Tunna trådar förs in i huden för att säkert och långvarigt lyfta antingen hela ansiktet eller önskade områden. De tunna trådarna lyfter huden och ökar hudens elasticitet. De är biologiskt nedbrytbara, vilket innebär att kroppen bryter ner trådarna på egen hand efter en tid. Trådarna stimulerar även hudens naturliga produktion av kollagen.

Vad är trådlyft?

Trådlyft är ett modernt och säkert alternativ till traditionell plastikkirurgi. Efter en behandling med trådlyft slipper du ärr och lång återhämtning men får utmärkta estetiska resultat. Tunna trådar förs in i huden för att säkert och långvarigt lyfta antingen hela ansiktet eller önskade områden. De tunna trådarna lyfter huden och ökar hudens elasticitet. De är biologiskt nedbrytbara, vilket innebär att kroppen bryter ner trådarna på egen hand efter en tid. Trådarna stimulerar även hudens naturliga produktion av kollagen.

Ansiktslyft med tråd – steg för steg

En behandling med trådlyft startar med att vi tar några före-bilder. Därefter följer noggrann rengöring av behandlingsområdet. Ibland läggs lokalbedövningskräm som får verka i cirka 30 min och ibland anläggs genom nål. Ofta kombineras båda metoderna, allt för att minimera obehaget för patienten. Därefter börjar man med att rita ut var trådarna ska läggas enligt ett specifikt nätverk för att optimera behandlingsresultatet. Trådarna kommer färdiga i tunna, sterila nålar. Varje nål kasseras efter ett stick. Efter att behandlingen har utförts får du en efterbehandlande kräm som du ska fortsätta använda efter behandlingen. Behandlingen tar totalt mellan 1,5 -