Microbotox behandling

Skriven av Tilda Wikner 2021-09-12

Det är en avancerad teknik som går ut på att man använder sig av en utspädd botox, antingen bara den lösningen eller blandad med ex hyaluronsyra eller/och vitamin. Botox får en utslätande effekt och hyaluron/vitamin för fukt/lyster/spänst.

Vad är microbotox och varför rekommenderar vi det för att få en slätare och fräschare hud? Det är en avancerad teknik som går ut på att man använder sig av en utspädd botox, antingen bara den lösningen eller blandad med ex hyaluronsyra eller/och vitamin. Botox får en utslätande effekt och hyaluron/vitamin för fukt/lyster/spänst.

Blandningen hälls sen över i en liten behållare som har ett huvud med 20 små tunna nålar som precis penetrerar dermis. Sen ”stämplas” hela ansiktet med lösningen. Efter behandlingen får du ligga med en mask fylld med härliga vitaminer och som har en lugnande effekt i huden. Du får en mer ungdomlig hy och ett mer uppfräschat utseende utan den klassiska stelheten som en vanlig botoxbehandling gör. OBS! Med denna metod kan du ej få helt utslätande av ex glabella (argrynka) då man med denna metod inte går in i muskeln, denna läggs ytligt, dock får man botoxeffekt i form av uppstramning då botoxet når de muskeländar som fäster mot huden. Vill man kan man komplettera med en vanlig traditionell botoxbehandling just för glabella (argrynka och panna).